parallax background

Landscape Design Workshop published new photos of Ritz-Carlton Residences

May 18, 2017

Entering the site, the visitor drives up the entry ramp ascending to the podium level. The entry ramp is lined with a stepped planters, creating pleasant rhythm as the driver approaches the arrival area. Once at the porte cochere, the visitor is greeted with the sound and sight of cascading water. The entry fountain is composed of softly curved lines, recalling the form of a gentle island stream.

The resort deck is made up of terraced levels, stepping down towards the ocean. The upper level is located over a parking garage and is divided into two primary zones, the restaurant palm court and the rectangular pool deck. These 2 spaces are connected with a walkway, forming a long axis of sight lines. The sight line to the west terminates at a wall fountain whereas the east sight line merges with the fantastic ocean views. Traveling along this walkway, one is always surrounded by water, be it a fountain, a pool, or the ocean beyond. Extensive planting of Coconut Palms underline the tropical island character of the podium level.